Köpvillkor

Fri frakt inom Sverige
Priser
Våra priser i web-shopen gäller så länge produkten finns där. Priserna visas inklusive moms. Vi reserverar oss för prisändringar på grund av ändrad moms eller onormalt stora förändringar i valutaläget, inköpspriser eller uppenbart felskrivna priser.

Fri Frakt! för alla våra produkter förutom kontrollvikter där vi tvingas ta ut en frakt när den totala vikten överstiger 40kg. Kontakta oss för en offert. Fri frakt gäller bara inom Sverige.

Leverans till företag
Generellt sker leveransen med UPS eller postens företagspaket som lämnas ut före 16.00

Leverans till privatperson
Till privatpersoner så använder vi av oss Schenkers utlämningservice.

Ej uthämtat paket
Om paket inte hämtats i tid och går i retur till oss förbehåller vi oss rätten att debitera dig minst 400 kr oavsett köpesumma för att täcka våra administrativa kostnader, frakt och returfrakt. Betalning skall ske inom femton (15) dagar räknat från fakturadatum.

Observera att "liggtiden" för paket hos Schenker är 15 dagar.

Transportskador Kontrollera försändelsen när du får den!! Om Du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall Du omedelbart anmäla detta till Posten eller transportören. Om dessa ej åtager sig skadeansvaret, skall Du kontakta oss.

Om du vill ha ett speciellt leveranssätt eller ha din leverans/faktura märkt på något speciellt sätt så ange det vid beställningen. Det finns ett speciellt fält för kommentarer i "kassa-läget". 

GDPR. Person/företagsuppgifter lagras i vårt kundregister. Ingen obehörig har tillgång till detta register och uppgifterna lämnas inte ut till andra företag.

Dina kontaktuppgifter finns registrerade i vårt interna kund- eller leverantörsregister.
Den typ av uppgifter som vi kan ha lagrade är:
• Namn
• E-postadress
• Telefonnummer

Du finns med i vårt register baserat på din yrkesroll och/eller den arbetsgivare/bransch du representerar. Hanteringen av dina kontaktuppgifter baseras på det som i GDPR kallas förlegitimt intresse. Det innebär att B&O Vågar AB (i varje enskilt fall) bedömt att det finns ett ömsesidigt intresse/behov för oss att erbjuda just dig våra produkter och tjänster, hanteringen av personuppgifterna stöds av just denna intresseavvägning.

Vi hoppas att de förtydliganden som vi har gjort gör det enklare för dig att vara kund eller leverantör hos oss på B&O Vågar AB. Om du har ytterligare frågor angående vår hantering av personuppgifter eller vill bli raderad ur vårt interna kundregister, kontakta oss på info@vagar.com

Order och leveranstid När du lagt din order hos oss så kommer du att få ett orderbekräftelse till din mail. Leveranstiden brukar ligga omkring en vecka för overiferade vågar, för verifierade vågar gäller ca 2 veckor. 
Om leveranstiden skiljer sig markant från den tid som står angivet i produktinformationen återkommer vi via mail och informerar om det. Då kan du välja att avbeställa ordern eller välja en annan produkt.

Betalning


"Fakturera mig" Fakturering fungerar för alla våra kunder både privatpersoner och företag. Faktureringen sker i samarbete med Kreditor.
Betalningsvillkor 14 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 2% + gällande referensränta.  OBS! Förenklad kreditprövning utan kännedomskopia sker och leverans sker endast tillfolkbokförd adress.
Klicka här för mer detaljerad information

Alla varor förblir B&O ABs egendom till full betalning erlagts.

"Dela upp betalningen. "

Genom ett samarbete med Kreditor kan vi erbjuda dig
möjligheten att dela upp din betalning. Det finns flera
alternativ att välja på och du väljer själv det mest passande.
Givetvis kan du när som helst under delbetalningstiden
betala hela kvarvarande skulden.
Du kan ha från 200 kr upp till 50,000 kr på ditt delbetalningskonto.
Alla köp du gör via
Klarnas tjänst Dela upp Betalningen sammanställs på en kontofaktura månatligen.
Enkelt och smidigt
Du gör din ansökan om delbetalning i kassan i sambandmed ditt köp.
I kassan väljer du betalningsalternativet Delaupp betalningen och önskad typ av delbetalning.
Du fårgenast besked om din ansökan beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka till kassan och välja ett alternativt
betalningssätt.
Klicka här för mer detaljerad information

Betalkort. Det går även bra att betala med betalkort så som Visa och Mastercard.
Vi är mycket noggranna med säkerheten när du anger kreditkortsnummer. All överföring sker krypterat med sk "3DSecure" anslutning, som är den senaste standarden som rekommenderas av de stora bankerna.

Reklamationer Om en vara är felaktig, felexpedierad eller transportskadad skall mottagaren eller beställaren kontakta oss (maila el. ring) och ange felet så snart som möjligt, så får du mer hjälp med retur och makulering av faktura. Specificera aktuell produkt och beskriv problemet. Beställarens kundnummer och fakturanummer måste ochså anges. Den som returnerar en felaktig vara står för transportrisk, men ej för fraktkostnaden.

Garanti
Garantin gäller ett år från leveransdatum om inget annat anges. Garantin gäller arbetskostnad och reservdelar men garantin gäller inte fraktkostnader och alla kostnader i samband med resa om felet måste avhjälpas på platsen.