Köpvillkor hos vågar.com

Fri frakt inom SverigeBetalning
Betalning sker genom Klarna.  Fakturering fungerar för alla våra kunder, både privatpersoner och företag. 
Betalningsvillkor 30 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 2% + gällande referensränta.  OBS! När du väljer att betala med faktura gör Klarna en kreditprövning. Om en kreditupplysning tas kommer du bli underrättad om detta samt få en kopia på kreditupplysningen skickad per post eller e-mail. Leverans sker endast tillfolkbokförd adress.
Klicka här för mer detaljerad information

Önskar du att betala med E-faktura kontakta oss info@vagar.com

Priser
Våra priser i web-shopen gäller så länge produkten finns där. Priserna visas inklusive moms. Vi reserverar oss för prisändringar på grund av ändrad moms eller onormalt stora förändringar i valutaläget, inköpspriser eller uppenbart felskrivna priser.

Frakt
Fraktavgift 100:- inkl.moms för paket. 
Större vågar som skickas på pall är fraktavgift 750:- inkl. moms.
För större plattformar och vågar som är skrymmande samt utanför pallmått (1200x800mm) offereras fraktpris separat.


Leverans till företag
Generellt sker leveransen med UPS eller postens företagspaket som lämnas ut före 16.00

Leverans till privatperson
Till privatpersoner så använder vi av oss Postnord/Schenkers utlämningservice.

Ej uthämtat paket
Om paket inte hämtats i tid och går i retur till oss förbehåller vi oss rätten att debitera dig minst 400 kr oavsett köpesumma för att täcka våra administrativa kostnader och returfrakt. Betalning skall ske inom femton (15) dagar räknat från fakturadatum.

Observera att "liggtiden" för paket hos Schenker är 15 dagar.

Transportskador
Kontrollera försändelsen när du får den!! Om Du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall Du omedelbart anmäla detta till Posten eller transportören. Om dessa ej åtager sig skadeansvaret, skall Du kontakta oss.

Om du vill ha ett speciellt leveranssätt eller ha din leverans/faktura märkt på något speciellt sätt så ange det vid beställningen. Det finns ett speciellt fält för kommentarer i "kassa-läget". 

GDPR. 
Person/företagsuppgifter lagras i vårt kundregister. Ingen obehörig har tillgång till detta register och uppgifterna lämnas inte ut till andra företag.

Dina kontaktuppgifter finns registrerade i vårt interna kund- eller leverantörsregister.
Den typ av uppgifter som vi kan ha lagrade är:
• Namn
• E-postadress
• Telefonnummer

Du finns med i vårt register baserat på din yrkesroll och/eller den arbetsgivare/bransch du representerar. Hanteringen av dina kontaktuppgifter baseras på det som i GDPR kallas förlegitimt intresse. Det innebär att B&O Vågar AB (i varje enskilt fall) bedömt att det finns ett ömsesidigt intresse/behov för oss att erbjuda just dig våra produkter och tjänster, hanteringen av personuppgifterna stöds av just denna intresseavvägning.

Vi hoppas att de förtydliganden som vi har gjort gör det enklare för dig att vara kund eller leverantör hos oss på B&O Vågar AB. Om du har ytterligare frågor angående vår hantering av personuppgifter eller vill bli raderad ur vårt interna kundregister, kontakta oss på info@vagar.com

Order och leveranstid
När du lagt din order hos oss så kommer du att få ett orderbekräftelse till din mail. Leveranstiden brukar ligga omkring 5 - 10 arbetsdagar.  
Om leveranstiden skiljer sig markant från den tid som står ovan, så återkommer vi via mail och informerar om det. Då kan du välja att avbeställa ordern eller välja en annan produkt.

Betalning

Betalning sker genom Klarna.  Fakturering fungerar för alla våra kunder, både privatpersoner och företag. 
Betalningsvillkor 30 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 2% + gällande referensränta.  OBS!När du väljer att betala med faktura gör Klarna en kreditprövning. Om en kreditupplysning tas kommer du bli underrättad om detta samt få en kopia på kreditupplysningen skickad per post eller e-mail. Leverans sker endast tillfolkbokförd adress.
Klicka här för mer detaljerad information

Alla varor förblir B&O ABs egendom till full betalning erlagts.

Alla köp görs via Klarna. "Dela upp Betalningen" sammanställs på en kontofaktura månatligen.
Enkelt och smidigt
Du gör din ansökan om delbetalning i kassan i samband med ditt köp.
I kassan väljer du betalningsalternativet Dela upp betalningen och önskad typ av delbetalning.
Du får genast besked om din ansökan beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka till kassan och välja ett alternativt betalningssätt, tex kortbetalning. 

Reklamationer
Om en vara är felaktig, felexpedierad eller transportskadad skall mottagaren eller beställaren kontakta oss (maila el. ring) och ange felet så snart som möjligt, så får du mer hjälp med retur och makulering av faktura. Specificera aktuell produkt och beskriv problemet. Beställarens kundnummer och fakturanummer måste ochså anges. Den som returnerar en felaktig vara står för transportrisk, men ej för fraktkostnaden.

Garanti

Garantin gäller ett år från leveransdatum om inget annat anges. Garantin gäller arbetskostnad och reservdelar men garantin gäller inte fraktkostnader och alla kostnader i samband med resa om felet måste avhjälpas på platsen. Garanti vågar för medicinskt bruk gäller patientvågar. 

ÅNGERRÄTT 
Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information. Fraktkostnad återbetals ej. 

Du har inte ångerrätt om:
Tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, priset är beroende av finansmarknadens svängningar, till exempel en aktie, varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, förseglingen brutits på ljud- eller bildupptagningar eller datorprogram. Med försegling avses även teknisk plombering.

När du utnyttjat din ångerrätt:

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Varan ska skickas tillbaka i orginalemballaget.